Sanne Zweije (Ambassadeur)

Van 2004 tot 2007 speelde Sanne bij Theatergroep DOX. Hier speelde ze o.a. in Kermis in de hel en De grote voelshow. Daarbij kreeg ze dagelijks verschillende spel- en danslessen, leerde ze workshops geven en nagesprekken leiden. Seizoen 2007-2008 volgde ze hier een op haar gebaseerde, individuele maak-opleiding, gefinancierd door het VSB-Fonds. Tijdens deze opleiding maakte ze o.a. Schatjes en Scharrels en (On)Aangenaam.?? Sinds 2008 is Sanne als freelance theatermaker en actrice aan het werk. Ze vertolkte o.a. de rol van Momo in Momo en de Tijdspaarders van het Filiaal en speelde in Analemma en Plot your city van het Zuidelijk Toneel. Ze maakte Gluur voor Over het IJ festival en festival Boulevard, stond met haar eerste grote voorstelling Ootje Sei (6+), geproduceerd door STIP theaterproducties, op vijf zomerfestivals. Daarnaast maakte ze de onderzoeksvoorstelling Mier bij Stella Den Haag.

Vorig seizoen maakte ze de voorstellingen: Trollenjong (4+) bij jeugdtheatergezelschap het Filiaal en  X-Scholen (14+) bij theatergroep DOX en volgde ze een opleiding tot poppenspeler en -maker.

Dit seizoen zijn maar liefs drie voorstellingen van Sanne te zien: Ze deed de eindregie van de grote zaalproductie Carmen bij Frank Groothof. Trollenjong (4+) bij het Filiaal gaat in reprise. Ze maakt de korte voorstelling Tiktak slaap (2+) voor Festival 2 Turven Hoog

In najaar 2014 speelt een nieuwe versie van Mier (6+) in de kleine zalen.