Ruben Solognier (Ambassadeur)

Ruben Solognier is te omschrijven als een acteur theatermaker danser en performer.

Begon als danser voor diverse shows in binnen- en buitenland en was daarnaast vaste danser/begeleider van Miss Universe Nederland verkiezingen voordat hij het theater in ging. Hij heeft verschillende trajecten doorlopen van de Lion King opleiding (dans zang spel) tot aan de T&T opleiding (Theater & Televisie) van Josja Haman.

Na zijn opleiding aan het CIOS te Goes auditeerde hij in 2000 bij theatergroep Rotterdams Lef. Naast opvoeringen leerde hij het theatervak tekstschrijven en maakte choreografieën. Zo choreografeerde hij in voor het Waterhuis The Freebirds” (Zuid Afrika & Oerol festival) en “De stem van Tamar” en maakte onder begeleiding zijn eigen voorstelling ” Zoals Ik Ben”.

In 2004 speelde hij als danser/acteur bij theatergroep DOX waar hij met de voorstelling “Marathon” op de Nederlandse Dansdagen te Maastricht stond. Ook was hij te zien in de voorstellingen “Balls” en “Strada” van theatergroep Ish (Marco Gerris )

Ruben is bekend van commercials als “Honig Noodles” en “Kpn sluit je aan“. Videoclips ( Fedde Le Grand Ali B & Sjaak Hind en Captcha ).

Recent werk
Onderweg naar Morgen ( Roy Koning )
X factor ( Danser)
Equus Nationaal Toneel. ( Nugget )
Double Dong MC theater Amsterdam ( Hollandse Nieuwe Festival makers prijs HKU Award )
Walhalla BNN serie
De President Erik de Bruyn (release 2011)