Renée Rijpstra | Ateliers

Beste persoon die op mijn foto door heeft geklikt: hoi. Ik ben dus Renée zoals je ziet. Ik zit nu voor een tweede jaar bij de ateliers van DOX. Vorig jaar ben ik met het beginnen van de ateliers ook verhuisd naar Utrecht. Daarvoor woonde ik in Leeuwarden. Ik vond het toen een warm welkom om in die nieuwe omgeving gelijk twee keer in de week te kunnen maken en spelen met andere ambitieuze mensen, dat ik me al snel op mijn plek voelde. Voor mij voelde het dan ook bijna vanzelfsprekend om nog een extra jaar ateliers te doen.

Omdat je bij de ateliers om de zo veel tijd in een nieuwe groep beland, met nieuwe makers en andere onderwerpen, ontwikkel je ook een eigen smaak. Wat je leuk vind, wat moeilijker is en waar je later mee verder zou willen gaan op gebied van podiumkunsten. Op die manier probeer ik nu een beetje mijn eigen identiteit te vormen, wat theater betreft. Zo ben ik sinds afgelopen jaar weer wat actiever met muziek (zang vooral) bezig.

Mijn toekomst staat voor nu nog om wankelende poten. Ik doe dit jaar voor het vierde jaar auditie bij toneelscholen en begin me toch onderhand af te vragen of er echt geen andere studie is die ik leuk vind. Het zal altijd een plan B blijven. Ik hoop mezelf over tien jaar nog steeds rondom(en het liefst óp) het podium te vinden. En dan het liefst als actrice en/of zangeres. Wat ik wel 100% zeker weet is dat ik dan niet meer de hele dag op kantoor achter een computer zit (mijn huidige bijbaan is secretaresse). Alles behalve dat.

foto © Guido Bosua