Remi Walsarie (Ambassadeur)

Mijn naam is Remi Walsarie (25). 2012 – 2013 is de periode waar ik mijn herinneringen bij DOX XL heb. Een paar jaar daarvoor zat ik op ITS DNA (Internationale Theaterscholing De Nieuw Amsterdam) waar ze mij al tipte om bij DOX auditie te doen. Eigenwijs als ik was heb ik eerst twee jaar andere theaterprojecten gedaan voordat ik naar dat advies luisterde. En achteraf ben ik heel blij dat ik dat gedaan heb.
Voor DOX was dit een apart jaar. La Vie c’est Drôle ging in reprise dus XL, de groep waar ik in zat, deed geen grote tour. Daarom konden we meerdere projecten en voorstellingen doen, zoals: DOX Clogs in China, Never Grow Up, Horen Zien en Dansen en Nachtparade.

De periode bij DOX heeft mij doen realiseren dat ik uitvoeren van spel en dans heel leuk vind, maar dat ik het theatermaken en workshops geven ook heel leuk vind. Ik heb daarom auditie gedaan voor de opleiding Theater Docent op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar ik nu in het 2e jaar zit. De stap van “zo hard werken bij DOX” naar “terug in de schoolbanken” was in het begin best even wennen. Gelukkig hebben we naast de studie ook nog tijd om mee te werken aan andere projecten. Zo heb ik vorig jaar een voorstelling voor op Stukafest gemaakt en heb ik met een groep workshops gegeven en voorstellingen gespeeld op Curaçao.

Dit jaar wilden wij het Curaçao project naar een hoger plan trekken en hebben we besloten onze groep officieel te laten registreren. Dus vanaf begin 2015 ben ik, samen met Kim Schönhage, een studiegenoot, oprichter en eigenaar geworden van Stichting RAUW.

Stichting RAUW organiseert theaterworkshops, maakt en speelt voorstellingen met en voor jongeren in gebieden waar het niet vanzelfsprekend is. Dit kan zijn door afkomst, financiële situatie of gewoonweg omdat de faciliteiten er niet zijn. Voor aankomende zomer zijn we weer in gesprek met verschillende instanties op Curaçao. Denk aan organisaties die weeskinderen, tienermoeders of kansarme jongeren opvangen.

Als je meer wilt weten over Stichting RAUW of de projecten die we doen, check onze Facebook of kijk op www.remiwalsarie.nl.

Korte biografie:
Remi Walsarie
(Heiloo, 28 augustus 1989) is een singer-songwriter uit Nederland. Naast zingen en gitaar spelen, schrijft hij Engelstalige nummers. Op zijn 16e begon hij met gitaar spelen, liedjes schrijven en had hij zijn debuut met het performen van zijn nummers. Nu is hij vele liedjes, een award voor beste artiest en vele ervaringen verder. Met voorbeelden als Jack Johnson, Ben Harper, Ben Howard en Bon Iver wordt zijn muziek vaak beschreven als gezellig, zomers, vrolijk en relaxt.

Remi was speler bij DOX, en studeert inmiddels aan de Docent Theater ArtEZ.

e-mail adres: info@remiwalsarie.nl