INFO OVER DOX

DOX is een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie. Binnen DOX zijn de begrippen talentontwikkeling, productie en outreach (educatie) onlosmakelijk met elkaar verbonden.

DOX neemt jongeren stapsgewijs mee in de interdisciplinaire podiumkunstwereld en wil hen opleiden tot sterke individuen die ergens voor staan. Anderzijds is de leefwereld van jongeren een belangrijke inspiratiebron bij het maken van voorstellingen. Jongeren werken met kunstenaars uit verschillende disciplines (theater, dans, muziek, film/visuals en performance) en ontwikkelen zich tot performers, docenten en professionele makers.
DOX is de plek waar zowel ervaren als jonge podiumkunstenaars en hun publiek elkaar ontmoeten. Waar gewerkt en getoond wordt, waar het bruist van nieuwe ideeën en waar nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Doordat DOX samenwerkt met sterke partners en een groot netwerk heeft is DOX een belangrijke schakel in de ontwikkeling van talent.

Deze werkwijze heeft zijn vruchten afgeworpen. Sinds de oprichting van DOX in 1997 zijn er ruim 70 voorstellingen gemaakt met ruim 1000 jongeren. Daarnaast ontving DOX in 2012 maar liefst twee keer een Zilveren Krekel (de prestigieuze prijs die door de Vereniging Schouwburg- en Concertdirecties wordt uitgereikt aan de beste jeugdvoorstellingen van het seizoen) en in 2013 de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs voor haar jarenlange inzet voor jongerentheater.

Onder de artistieke leiding van Hildegard Draaijer heeft DOX zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een dynamisch huis. DOX werkt met een artistiek team bestaande uit Hildegard Draaijer en Hanna Jansen (Hoofd Outreach).