Nana Appiah (Ambassadeur)

Nana Appiah is o.a. bekend als overweldigende finaliste van het SBS6 programma Dancing Queen en Side- kick in het Veronica programma Beat de Mol, diverse commercials en fotoshoots voor multinationals en presenteert op dit moment FashionsceneTv op Net5 en het succesvolle lifestyle programma WEG op Rtv Rijnmond .

Nana begon als 3 jarig meisje met dans en al snel volgde toneel en zang. Op haar 6de maakt ze kennis met de martial-arts vorm Taekwondo waarin ze, net als met dans, meteen een onuitwisbare indruk teweeg bracht bij iedereen. Ze behaalde alle titels (Nederlands, Europees en Wereld) en maakt het rijtje af met het behalen van de zwarte band op 14 jarige leeftijd.
Twee topsporten combineren wordt echter steeds lastiger en Nana maakt definitief de keus voor dans, gecombineerd met toneel en zang.

Nana belandt al snel in het theater en werkt mee aan producties voor o.a.: Onafhankelijk Toneel, DOX, DWA en SKVR . Daarnaast geeft ze workshops en choreografeert ze voorstellingen.

Ze maakt de overstap naar de HBO dansacademie Codarts die ze met succes doorloopt. Direct na haar opleiding wordt ze gevraagd als choreografe en dansdocent een functie die ze dan ook direct accepteert.
De finaleplaats in Dancing Queen biedt volop nieuwe mogelijkheden voor Nana. Ze gaat aan de slag als model voor verschillende campagnes en werkt als danseres mee aan shows voor diverse artiesten, waaronder Diana Ross, Hind, Frans Bauer, Gordon en Gerard Joling. Ook is ze te zien in diverse commercials en videoclips. Diverse presentatie opdrachten gaan haar gemakkelijk af of het nu live, indirect of voor mensenmassa’s is.