Mirthe Bron (Ambassadeur)

In de laatste twee jaar van haar middelbare school maakte Mirthe Bron deel uit van theatergroep DOX, met de voorstelling ‘Bring my family back’ tourde ze door het hele land en dat smaakte naar meer….
Op haar 18e werd ze aangenomen aan de dansacademie van Tilburg waar ze voor het eerst zangles kreeg, in 2004 haalde ze haar bachelor diploma. Ze speelde in de musical ‘Doornroosje’ van studio 100 en schreef met 3 klasgenoten een eigen voorstelling; ’7e Achtbaan’.
Nieuwsgierig door deze eigen voorstelling stortte ze zich daarna op schrijven en theatermaken aan de Koningstheaterakademie in den Bosch waar ze in 2008 afstudeerde. In deze periode was ze ook te zien en horen in de voorstellingen ‘Mata Hari’ en ‘We’re watching you’  van Herman van Veen. Ook zong ze drie zomers lang in de Late night show op festival Boulevard en vele producties van de Koningstheaterakademie werkplaats.
In 2009 won Mirthe de tweede prijs op het Concours de la chanson Alliance Française. Haar liefde voor het Franse chanson uit zich nog altijd in verschillde optredens, oa een reeks concerten met accordeonorkest olv. Jorind Josemans; “Ode aan Edith Piaf en tijdens het Gymgala 2012 in de Lotto Arena Antwerpen en Almere.

Projecten
In 2010 richtte zij de band ‘Eva’ op, waarmee ze een nieuwe weg zoekt tussen de kracht en het grote plezier van een band gecombineerd met goede theater waardige teksten. In 2011 speelde de band vijf speciale late night voorstellingen in het Compagnietheater in Amsterdam.  zie ook www.evaband.nl.
In
2010 was zij ook te zien als ‘Belle’ in de musical ‘a Christmas Carol’ van 1974 theaterproducties. Het jaar daarop speelde zij ‘Mimi’ in de musical RENT van Liz muziektheater

Nu
Bij het Nederlands Komedie Theater heeft Mirthe inmiddels meegewerkt aan de producties ‘Liedjes van Louis Davids’ en ‘Land of Hope and Glory’. Beiden te zien in diverse theaters in Nederland en België, ook in de komende productie ‘Happy Days’ (seizoen ’13/’14) zal Mirthe meespelen.

Na een aantal succesvolle optredens met New Manhattan Bigband vroeg dirigent en arrangeur Daniël Follmann haar als zangeres voor een nieuw project met rapper Diggy Dex. Deze gelegenheidsformatie zorgde voor een knallende opener van het Amersfoort jazz festival en werd tweede in de finale van ‘Road to Parkpop’ dit, zo vertelde de jury, met slecht één puntje verschil op de winnaar.

In februari 2013 speelde Mirthe de rol van Sally Bowles in de musical Cabaret voor Liz muziektheater.