Melvin Rostamkhan | Transformers, Ateliers

DOX beschrijf ik als het laboratorium van kunstgerelateerde experimenten. Je creativiteit krijgt de vrije loop en je wordt mede geïnspireerd door de andere makers. Het is om die reden dan ook dat DOX je meerdere perspectieven biedt; al hoewel mijn voornaamste kunstdiscpline dans betreft, leer ik enorm veel van andere elementen zoals theater, performen, tekst en spel. Het voelt enerzijds als een verrijking om bij DOX te zitten, omdat je niet alleen bezig bent met je eigen discipline, anderzijds biedt het je ook een toevoeging omdat je als maker, kunstenaar, jezelf kan ontplooien.

Het creëren van netwerken, het ontwikkelen in vaardigheden buiten mijn comfort zone en het opzoeken daarvan en het leren van anderen, kort gezegd: DOX biedt het. Je werkt aan diverse projecten met de ruimte voor zelfexpressie en zelfontwikkeling. Dit zijn de voornaamste elementen waar ik bij DOX graag verder wil groeien als maker, danser en artiest.

Wat de toekomst betreft, men kan nooit in de toekomst kijken. Op artistiek niveau hoop ik mensen te kunnen inspireren met de dingen die ik creëer in verschillende vormen zoals dans, video’s (short movies) en fotografie. Zo heb ik altijd een passie gehad voor het maken van content in visuele vorm, en hoop ik hier in de toekomst meer van te kunnen produceren. Daarnaast ben ik bezig met de Bachelor communicatie- informatiewetenschappen aan de universiteit Utrecht, waarnaar ik na het behalen van mijn master graag mezelf wil ontwikkelen, verdiepen en verbreden binnen mijn onderzoeksgebied.

foto © Guido Bosua