Manuel Groothuysen | Ateliers

DOX betekent voor mij een plek waar ik vrijwel ongeremd mijn vaardigheden voor performance – en dan bedoel ik in de breedste zin van het woord: van muzikaliteit tot bewegingstheater – kan ontwikkelen en (her)ontdekken. Het is een soort toevluchtsoord waar ik aan mijn alledaagsheid kan ontsnappen door samen te werken met jongeren die soortgelijke motivaties hebben als ik, wat ontzettend gezellig is, maar vergis je niet: het voelt ook vaak als kei hard werk. Als ik iedere woensdag- en zondagavond thuiskom van DOX, voelt het alsof ik een artistieke work-out heb gehad. Het lijkt dan alsof ik kunstig endorfine in me heb zitten.
Door middel van DOX wil ik beter vat krijgen op wat ik wil vertellen door middel van podiumperformance. Ik wil helderder voor mij krijgen welk aspect van de podiumkunsten mij intrinsiek motiveert en welke materialen ik kan inzetten om mijn doel tot uiting te brengen.
Om heel eerlijk te zijn heb ik totaal géén idee waar je me over 10 jaar kan zien, en die onwetendheid vind ik eigenlijk super fijn, punt!

foto © Guido Bosua