Kimmy Ligtvoet (Ambassadeur)

Samen met Christina Flick heb ik de groep Steinboden opgericht, waarin we de rafelranden van mime richting film onderzoeken. Sinds 2009 maken we videowerken waaronder Meeting Alice, een fictieve/documentaire installatie over oude artiesten uit Bangkok, Berlijn en Amsterdam. Op dit moment werken we aan het filmische-drieluik Beaches dat volgend seizoen te zien zal zijn. Steinboden gaat ieder jaar op bezoek bij Theatergroep Moradokmai in Thailand. Hier hebben we o.a de voorstelling Banana Happiness gemaakt die te zien was op het Bangkok International Theatre Festival.

In 2012 heeft Steinboden samen met Iljas Odman, Melih Gencboyaci en Ata Güner de voorstelling Countdown gemaakt, een coproductie tussen Perform2012, Productiehuis Rotterdam en het TIN. In 2014 gaan we, met dezelfde groep, aan een nieuwe voorstelling werken.

Als speler was ik o.a. te zien in voorstellingen van Moniek Merkx, Melih Gencboyaci en Marien Jongewaard en in de animatie film Het monster van Nix van Rosto AD.?

Momenteel ben ik te zien in Sweat baby sweat van Jan Martens. Volgend seizoen ben ik te zien in zijn nieuwe productie The dogs days are over.