Jip Bartels (Ambassadeur)

Ik ben begonnen bij DOX in 2011. Het is de perfecte plek voor een jonge acteur en theatermaker om te kunnen ontwikkelen, onderzoeken, uitproberen en je breder te oriënteren. Ik heb een te gekke tijd gehad bij DOX met toffe projecten en inspirerende mensen. Veel mensen spreek ik nog steeds of kom in nu in het werkveld tegen.

Na DOX ben ik aangenomen voor Codarts Hogeschool voor de Kunsten, Muziektheater in Rotterdam. Naast mijn opleiding heb ik verschillende projecten gedaan. Ik heb op een aantal theaterfestivals gespeeld zoals; De Parade, De Operadagen en ik heb gespeeld op het internationale theater festival Avignon in Frankrijk. Verder heb ik nog bij het Ro Theater gespeeld en Toneelgroep de Appel. In mijn laatste jaar heb ik mijn eerste solo voorstelling gemaakt en speelde toen ook in de rockopera Jesus Christ Superstar. Nu ben ik net afgestuurd aan Codarts en speel bij Stage Entertainment in Grease.

Ik hoop dat ik nog lang zoveel toffe en uiteenlopende projecten kan doen. DOX is voor mij de ideale opstapplek geweest waardoor ik me zo breed heb kunnen oriënteren in de theaterwereld.

foto: Jan-Jelle de Boer