Gwendalyne van Erp (Ambassadeur)

Na DOX studeerde Gwendalyne van Erp aan de Toneelacademie Maastricht. Nu maakt ze deel uit van theatergezelschap De \ROESTGROEP.

De \ROESTGROEP is een theatergezelschap dat bestaat uit de twee dames, Silke Melis en Gwendalyne van Erp, die samen zijn afgestudeerd aan de Toneelacademie van Maastricht (2010).

De \ROESTGROEP onderzoekt naar wat het publiek kan beteken voor theater en theater voor het publiek. De \ROESTGROEP werkt telkens rond de verhouding tussen publiek en speler en gaat opzoek naar de meerwaarde van de fysieke aanwezigheid van beide partijen, een vorm waarbij het publiek onderdeel wordt van de voorstelling en zo mede het verloop ervan bepaald en daarom onmisbaar is.

Zo is de ROEST\bOx een van de projecten van de \ROESTGROEP. Hier is een houten box de basis van het decor. Hij heeft vier wanden die telkens een nieuw scènebeeld scheppen. In de box is plaats voor één persoon. Dit is niet zomaar een persoon. Bij het begin van de voorstelling wordt er telkens iemand uit het publiek uitgenodigd om deel te nemen, als tegenspeler van Gwen en Silke, in de box. Uiteraard staat hij er niet alleen voor. Via een headset wordt hij live begeleid doorheen de scène’s.