Floris Verkerk (Ambassadeur)

Floris Verkerk speelde bij DOX en studeerde in 2006 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten waar hij samenwerkte met o.a. Don Duyns en ’t Barre Land en stage liep bij toneelgezelschappen Het Vervolg en Het Ro Theater. Zijn afstudeervoorstelling Alpha Centauri onder regie van Gerardjan Rijnders won de publieksprijs voor beste voorstelling op ITs festival 2006. Na zijn afstuderen speelde hij meerdere malen bij het nieuw Utrechts Toneel (NUT)
en in en in verschillende producties van Theatergroep Wederzijds en De Toneelmakerij.
In 2009 won Verkerk de Gouden Krekel, voor beste hoofdrol in een jeugdtheatervoorstelling, voor zijn rol Zef in de productie Anne en Zef van De Toneelmakerij.
In seizoen 2009 was hij te zien in Thaibox Verdriet van De Toneelmakerij en in de zomerfestival voorstelling Ootje Sei van Sanne Zweije. Een jaar later speelde hij de titelrol in Hamlet van De Utrechtse Spelen, onder regie van Jos Thie en in 2011 was hij een jaar verbonden aan Theatergroep Kwatta voor de producties Neushoorn en Tsaar Saltaan. In 2012 speelde hij in Veel gedoe om niks van De Utrechtse Spelen. In 2013 speelde hij in de jubileumvoorstelling Fanny en Marius bij theatergroep Suburbia.

Naast het theater werkt Verkerk als stem-acteur voor radio en tv en als rollenspel-acteur in het bedrijfsleven.

Vanaf maart 2014 is Verkerk bij DeLaMar Producties te zien in de rol van Peter in Arthur Japins Vaslav, onder regie van Paul Eenens.