Fiona Dekkers | Transformers, Ateliers

Behalve dat ik erg veel leer bij DOX, is het er ook heel open en gezellig. We worden gestimuleerd om contact te maken met de andere DOX’ers. Niet alleen degenen in jouw atelier, maar iedereen. Ik vind het heel mooi hoe dit contact centraal wordt gesteld. Maar behalve gezelligheid. is het ook hard werken. Twee keer in de week een lange repetite met een choreograaf vraagt erg veel van je. Ik wordt mentaal uitgedaagd om het uiterste van mezelf te vragen. Te blijven pushen en hard te werken, maar in ruil daarvoor leer ik ontzettend veel over beweging, communicatie en over mezelf.
Ik ben altijd bezig geweest met projecten voor anderen. Nu ben ik op een punt waar ik me steeds vaker afvraag wat ik zelf zou ondernemen. Ik hoop dit via DOX te ontdekken. Waar mijn eigen interesses liggen binnen in dans, maar ook wat ik wil meegeven als danseres en wat ik echt belangrijk vindt. Ik wil leren om keuzes te maken voor mezelf.
Over 10 jaar kun je mij (hopelijk) zien als een vastberaden choreograaf. Die iets losmaakt in anderen via dans en anderen aan het denken zet. Ik hoop te reizen en wat van de wereld te mogen zien. Samen te mogen werken en geïnspireerd te raken door mensen die net zo gedreven zijn als ik en met ons lichaam als communicatiemiddel.

foto © Guido Bosua