Dwayne Toemere (maker)

Pas laat in mijn tienerjaren begon ik mij te interesseren voor de podiumkunsten. Mijn echte passie voor theater begon in 2004 toen ik werd aangenomen bij DOX. Wat mij vooral aansprak bij DOX was de combinatie van dans, spel en de eigenheid van de spelers. In mijn derde jaar bij DOX heb ik met de voorstelling ‘De grote Voelshow’ in Nederland en België gespeeld.

In dit derde en laatste jaar ben ik serieus na gaan denken over een tweede studie, een theaterstudie. Mijn eerste studie, psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, rondde ik af in 2006. Na drie jaar DOX deed ik auditie voor de mimeopleiding op de Theaterschool van Amsterdam en ik werd aangenomen. In 2011 studeerde ik af aan de mimeopleiding.

In het tweede jaar van de mime begon ik met studiegenoot Yannick Greweldinger mijn eigen groep: mimetheatergroep Botlek. Onze voorstellingen hebben we gespeeld in Nederland en in het buitenland. Ook na ons afstuderen zijn Yannick en ik blijven werken aan nieuwe voorstellingen onder de naam MTG Botlek.

Tijdens mijn studie liep ik stage bij theatergezelschap Golden Palace  en ik speelde in projecten van interessante theatermakers zoals Bianca van der SchootNicole Beutler en Boukje Schweigman.

In 2012 kwam ik weer even ‘thuis’ bij DOX om samen met DOX XL en andere oud-DOXers de jubileum voorstelling ‘Power to the People’ te maken en spelen.

Naast mijn werk als acteur en theatermaker werk ik ook als trainer en coach voor verschillende bedrijven en organisaties. Sinds september 2012 geef ik les op de Theaterschool van Amsterdam als vaste docent aan de mimeopleiding.

Meer over mij en mijn voorstellingen kan je vinden op www.dwaynetoemere.com.