Auditie
©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

DOX, ALTIJD OP ZOEK NAAR NIEUW TALENT!

DOX is hét huis voor jong podiumtalent. Het is een plek waar performers en makers uit verschillende (sub)culturen en disciplines zich verder kunnen ontwikkelen. DOX toont voorstellingen en shows thuis in Utrecht en op tournee door Nederland, Europa en ver daarbuiten. Talenten verbinden zich een jaar lang aan DOX in de Ateliers en zijn terug te vinden in de producties van DOX en partners. Hiervoor kun je auditie doen. De audities vinden plaats in juni 2019 in Utrecht! Er zijn drie rondes op zaterdagen en zondagen. Je kunt je voorkeur voor een dag aangeven en je moet iedere ronde een dag beschikbaar zijn.

za 1 – zo 2 juni: 1ste ronde
za 15 – zo 16 juni: 2de ronde
za 29 – zo 30 juni: 3e ronde


Ateliers

De Ateliers zijn het hart van DOX. Hier worden jonge talenten ondersteund bij het creëren, ontwikkelen en presenteren van nieuw werk. Deze jonge professionals zijn multifunctioneel en ontwikkelen zich bij DOX als performer, regieassistent, repetitor, docent en maker. De ateliers verschillen in opzet, inhoud en vorm. Het zijn inspirerende werkplaatsen waar jonge talenten aan het werk gaan met diverse kunstenaars.

Elk trimester (september-december, januari-maart, april-juli) zijn er nieuwe ateliers en elk atelier kent een presentatie. Sommige ateliers monden uit in een voorstelling. Je wordt het hele seizoen gecoacht door twee mentoren, die je begeleiden in je individuele ontwikkeling. Na elk trimester is er een evaluatie en dan kun je eventueel overstappen naar een andere discipline.

De huidige Ateliers zijn

  • in Utrecht
  • van september 2018 t/m juni 2019
  • woensdag van 18.30-22.00 uur
  • zondag van 12.00-18.00 uur

Extra kansen in producties


Naast de Ateliers creëert DOX door het jaar heen diverse producties. Soms zijn het coproducties, samenwerkingen of nieuwe makers die creëren onder de vleugels van DOX. Voor deze producties worden aparte audities gehouden. Als je hieraan mee wilt doen moet je tijdens de repetitieperiodes fulltime beschikbaar zijn.

Enkele voorbeelden waar DOX’ers dit seizoen in spelen zijn ‘BLOEDLINK’ (een samenwerking met NTjong in een regie van Casper Vandeputte), ‘SCHOPPEN’ (een coproductie met BonteHond) en ‘TRANSFORMERS’(een samenwerking met The 100Hands). In het seizoen 2018-2019 produceert DOX de muzikale roadshow ‘IN HET HOL VAN DE LEEUW’ een samenwerking met Black Sheep can Fly, in een regie van Saman Amini en Nima Mohaghegh. In samenwerking met de HKU en ROC Midden Nederland is er een voorstelling in de klas onder regie van het Hiphop Theater Collectief DIE HELE DING. Daarnaast gaat ‘OUTSIDERS’  in reprise, een coproductie met Theater Utrecht in regie van Eva Tijken. Ook ‘GUERRILLA’ gaat in reprise. Een coproductie met AYA in een regie/choreografie van Wies Bloemen/Anne Suurendonk en Victor Mentink.

Vergoedingen


Voor deelname aan de ateliers betaalt DOX geen reiskosten en/of vergoeding. Wel ontvang je gratis trainingen en werk je een heel seizoen met inspirerende makers en collectieven in creatieve projecten. Als je wordt geselecteerd voor een productie waarin je fulltime repeteert ontvang je wel een vergoeding.

Audities


Op de auditie wordt er met je gewerkt door professionele makers in dans, theater en performance. Ook ga je in gesprek over je motivatie. Je kunt meedoen aan de auditie door je in te schrijven. Je krijgt na aanmelding een brief met informatie over het verdere verloop en wanneer je bent uitgenodigd voor je auditie. De audities vinden plaats bij DOX in Utrecht.

Auditie Young Gangsters / DOX

Het komende festivalseizoen produceren DOX en collectief YoungGangsters We Don’t Wanna Fight een choreografie productie van Guilherme Miotto met artistieke coaching van Hildegard Draaijer. De audities voor deze productie zijn op vrijdag 9 en vrijdag 15 februari 2019 van 11.00 – 18.00 uur. Aanmelden voor deze auditie is niet meer mogelijk.