Auditie
©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

De inschrijvingen voor de auditie zijn gesloten.

-for English click here

 

DOX is hét huis voor jong podiumtalent. Bij ons krijgen nieuwe ontwikkelingen en experimenten in het theater, dans, film en muziek een kans. Hier debuteren en ontwikkelen jonge acteurs, dansers en makers zich verder. DOX maakt voorstellingen voor jongeren, met een scala aan dansstijlen, gecombineerd met spel en sterke visuele elementen. DOX werkt vanuit Utrecht door heel Nederland maar kijkt ook steeds vaker tot ver over de landsgrenzen. Onder de artistieke leiding van Hildegard Draaijer heeft DOX zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een dynamisch huis voor theater en dans.

DOX IS OP ZOEK NAAR:

DOX-Ateliers

Heb je een passie voor theater, dansen en performen? Wil je je verder ontwikkelen in de podiumkunsten? Voor de nieuwe DOX-Ateliers zijn wij op zoek naar dansers/mimers/spelers. DOX-Ateliers zijn werkplaatsen waar jonge talenten aan het werk gaan met diverse kunstenaars. DOX vindt het belangrijk dat jonge mensen zelf creëren, spelen en zich verbinden met kunstenaars én publiek. De ateliers verschillen in opzet, inhoud en vorm. Het zijn inspirerende processen waar jullie, samen met een regisseur, choreograaf, muzikant, of visual artist, aan het werk gaan en presenteren.

Ben jij ouder dan 15? Denk je dat jij geschikt bent voor deze uitdaging? En ben je beschikbaar in de periode vanaf september 2017 t/m juni 2018? Er zijn ook mogelijkheden voor stage.

Elk trimester (september tot december, januari tot maart, april tot juli) volgen de jongeren een nieuw atelier en elk atelier kent een presentatie. Enkele ateliers monden uit in een festival of locatievoorstelling. De jongeren worden het hele seizoen gecoached door twee mentoren, die hen begeleiden in hun individuele ontwikkeling.

De DOX-Ateliers zijn van september t/m juni elke woensdag van 18.30 – 22.00 uur en elke zondag van 12:00-18:00 uur.

PRODUCTIES

Naast de DOX-Ateliers zijn er door het jaar heen diverse producties die gecreëerd worden door DOX, in samenwerking met DOX, in coproducties met DOX of onder de vleugels van DOX door nieuwe makers. Zo brengen we dit seizoen het muziektheater spektakel ‘STYX’ met Holland Opera en Het Nederlands Blazersensemble en in seizoen 2017/2018 de coproductie ‘ROLE MODEL’ met NBprojects in een choreografie van Nicole Beutler en de muziektheater voorstelling ‘BLOEDLINK’ een samenwerking met het NTjong in een regie van Casper van der Putte.

STYX

Voor het muziektheater spektakel ‘STYX’ zoekt DOX sterke dansers, met ruime ervaring en beheersing van hip-hop, acrobatiek, circus skills, en modern. Tekst- en spelervaring en improvisatie skills zijn vereist.

Audities vinden plaats in februari 2017. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten.

ROLE MODEL

Voor de nieuwe dansvoorstelling  ‘ROLE MODEL’ is DOX op zoek naar explosieve theatrale danseressen met Afrikaanse roots. Dansers die ‘out of the box’ kunnen denken. Tekst- en spelervaring en improvisatie skills zijn vereist. We zijn op zoek naar danseressen in de stijlen hiphop, experimental, break en funk-gerelateerde stijlen. Mocht je een andere stijl beheersen staan we daar ook zeker voor open.

Voor dit project dien je beschikbaar te zijn van december 2017 tot mei 2018. Selectie vindt plaats tijdens de landelijke auditie in juni en tijdens losstaande audities waar later meer informatie over volgt.

Er zijn ook mogelijkheden voor stage.

BLOEDLINK

Voor de muziektheater voorstelling ‘BLOEDLINK’  zoekt DOX jonge spelers (m/v) die graag bewegen, muzikaal zijn en die met veel overtuiging een tekst kunnen brengen op een podium. Jongeren die kunnen beatboxen en zingen, hebben een streepje voor. Repeteren en op tournee gaan is een spannende en onvergetelijke ervaring, dus als je denkt dat dit iets voor jou is, moet je niet twijfelen: schrijf je dan meteen in!

Voor dit project dien je beschikbaar te zijn van februari t/m april 2018. Selectie vindt plaats tijdens de landelijke auditie in juni en tijdens losstaande audities waar later meer informatie over volgt.

Er zijn ook mogelijkheden voor stage.

SCHOPPEN

Deze voorstelling is een coproductie van Bonte Hond en DOX in samenwerking met het Bijlmer Parktheater en MAAS  en gaat over discriminatie op het voetbalveld. Regie is in handen van Judith Faas, onze eigen Hildegard Draaijer maakt de choreografie, tekst is van Sanne Schuhmacher en dramaturgie door René Geerlings. We zoeken voor dit project 5 professionele dansers en 5 professionele spelers. Deze groep wordt aangevuld met 14 talenten uit de Ateliers. Repetitieperiode loopt 5 maart tot 6 april 2018 met een montageweek tussen 9 en 13 april. Er wordt gespeeld van 15 april (première) tot 13 mei

Voor dit project dien je beschikbaar te zijn van maart t/m mei 2018. Selectie vindt plaats tijdens de landelijke auditie in juni en tijdens losstaande audities waar later meer informatie over volgt.

VOORSTELLING IN DE KLAS

Deze ‘voorstelling in de klas’ door DOX & Theater Utrecht (werktitel: Outsiders) is een voorstelling in intieme setting in een klaslokaal. Jongeren worden met deze voorstelling uitgedaagd om hun belevingswereld te vergroten en deze wereld actief te bevragen.

Voor dit project dien je beschikbaar te zijn van september t/m december 2017. Selectie vindt plaats tijdens de landelijke auditie in juni en tijdens losstaande audities waar later meer informatie over volgt.

Er zijn ook mogelijkheden voor stage.

 

HKU/ROC

DOX gaat, na eerdere succesvolle voorstellingen, ook dit jaar weer de samenwerking aan met de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Onder begeleiding van de 2 jonge regisseurs zal een voorstelling in de klas gemaakt worden. Aan deze voorstelling werken 5 spelers van DOX en 5 studenten van de HKU docerend theatermaker mee. Deze voorstelling zal spelen in klaslokalen van ROC’s in Utrecht en omstreken. Dit is een fulltime project en hiervoor moet je 5 dagen in de week beschikbaar zijn in september en oktober 2017. In het selectieformulier kun je aangeven of je hier (eventueel) voor geselecteerd wil worden.
Dit seizoen zal theatermaker Giulio D’anna BE BRAVE maken, een voorstelling over angst.
Let op: Je krijgt voor dit traject een vergoeding.

Na het eerste blok?

Afhankelijk van je aanleg en inzet, wordt bekeken wat voor jou de beste doorstroommogelijkheid is. Een vervolgstap zou de deelname aan een productie kunnen zijn. Hiervoor moeten alle deelnemers opnieuw auditie doen. De ateliers lopen door in het nieuwe jaar. Tijdens de ateliers, het fulltime traject en producties bereiden jullie je voor op de audities van een kunstvakopleiding of een toekomst in de praktijk. Na voltooiing van een kunstvakopleiding en/of het werken in de praktijk kun je de kans krijgen je – als nieuwe theatermaker –aan te sluiten bij DOX om eigen voorstellingen te maken en te spelen. Maar zijn we natuurlijk wel wat jaren verder!

De feiten nog even op een rijtje:

Start DOX-Ateliers en fulltime traject; begin september t/m juni 2018.
Ateliers op woensdag van 18:30-22:00 uur en op zondag 12:00-18:00 uur
LET OP!!!
1/ Dit trainingsschema is nog onder voorbehoud en kan nog wijzigen na de auditie.
2/ De trainingen zullen in Utrecht plaats vinden.

Vergoedingen

Voor het DOX-Atelier betaalt DOX geen reiskosten en/of vergoeding. Wel ontvang je gratis trainingen en maaksessie. Voor het fulltime traject (voorstelling in de klas) ontvang je wel een vergoeding.

En nu? Auditie doen!

Een auditie is altijd een beetje spannend, maar we proberen er voor iedereen een aangename ervaring van te maken. Daarom noemen we het ook een workshop. Er zal genoeg tijd zijn voor opwarmingsoefeningen, voor opdrachten en voor een gesprek. We kijken altijd naar de hele selectie, dus als er één opdracht niet zo goed lukt, hoef je je geen zorgen te maken. Probeer vooral zoveel mogelijk plezier te maken en durf jezelf te laten zien!

 

 

 

Wanneer?

1e ronde
10 juni OF 11 juni
Als je na die eerste auditieronde geselecteerd wordt, volgt er nog een 2e auditieronde op
24 juni OF 25 juni
Houd die datum ook alvast vrij in je agenda!

Waar?

Theaterhuis de Berenkuil
Biltstraat 166
3572 BP Utrecht
T: 030 233 31 55
E: auditie@wijzijndox.nl
De routebeschrijving kun je vinden op
www.wijzijndox.nl/info/contact