Ateliers

In september 2018 zijn 50 jongeren gestart bij DOX in een leertraject. Bekijk de DOX’ers van dit moment. Tot de zomer van 2019 volgen zij iedere woensdagavond en zondagoverdag een aantal ‘Ateliers’, ofwel ontmoetingen met en workshops en trainingen van verschillende makers. In een theaterseizoen volgen zij gemiddeld twee ateliers waarbij ze per traject toewerken naar een eindpresentatie.

Rushing Faces

Van september t/m februari werkt het Performance Collectief ROTOR bestaande uit Hidde Aans-Verkade en Koen Verheijden met de DOX’ers aan een nieuw atelier met als uitkomst Rushing Faces.

Dit is een performance city tour door de binnenstad van Utrecht met dans en parcours die je even stil laat staan bij de waan van de dag. De voorstelling gaat op zaterdag 30 maart 2019 in première op festival Tweetakt in Utrecht en is in totaal acht keer te zien.

 

Auditie Atelier

Van januari t/m maart 2019 volgt een groep DOX’ers het ‘Auditie Atelier’. In deze periode wordt een select groepje DOX’ers voorbereid op de audities van de kunstvakopleidingen. Ze krijgen les van docenten van verschillende kunstvakopleidingen en van theatermakers uit het veld. Ze gaan aan de slag met tekstbehandeling, toneelrepertoire, ontwikkelen solo’s en korte voorstellingen. Ze leren meer over speelstijlen, dramaturgie en samenspel. Daarnaast bekijken ze samen veel voorstellingen.

Spoken Word Atelier

Als derde atelier volgen de DOX’ers een ‘Spoken Word Atelier’, gegeven door PAX en Abdelhadi Baaddi. Zij ontwikkelen een performance in een totaalprogramma over herdenken en vrijheid speciaal voor Theater Na de Dam. Thibaud Delpeut (artistiek leider en regisseur Theater Utrecht) doet de eindregie. Een interdisciplinair programma op 4 mei in de Schouwburg Utrecht met theater, spoken word, dans, gesprek en muziek.

Auditie voor producties

Voor de Ateliers en grote producties zijn de audities in juni. Naast de Ateliers is het vaak ook mogelijk om los audities te doen voor producties van DOX. Dit seizoen zijn er audities voor de voorstelling ‘We don’t wanna fight’ van DOX en Young Gangsters en voor ‘Wat me niet breekt’ van DOX. De audities hiervoor zijn inmiddels gesloten.